29/09/2024
  1. Anasayfa
  2. Doğuekspresine Yeni Rakip! Van Gölü Ekspresi

Doğuekspresine Yeni Rakip! Van Gölü Ekspresi

Popüler kültürün yeni gözdesi Doğu Ekspresi’ne olan ilgi, bulunamayan biletleri ve tur şirketleri tarafından kapatılan koltuklarıyla gündemi baya meşgul etmişti.

Seyahat tutkunlarının yeni gözdesi Van Gölü Ekspresi oldu. Ankara tren istasyonundan hareket ederek, Kırıkkale, Kayseri, Malatya, Elazığ, Muş  ve en son Bitlis’in ilçesi Tatvan’a gidiyor. 24 saat süren keyifli yolculuk için birkaç ipucu verelim istedik.

·         Doğu, her zaman soğuk olduğundan içlik ve su geçirmeyen botunuzu yanınıza mutlaka alın.

·         Pulmanda yolculuk yapacaksanız, boyun yastığı almanızı tavsiye ederiz. Yoksa bir süre sonra ağrıdan kıvranabilirsiniz.

·         Yataklı vagonda priz mevcut ama siz yinede yanınıza üçlü yada dörtlü priz alın.

·         Kış aylarında trende sular donabiliyor. Islak mendil, tuvalet kağıdı, atıştırmalıklar ve suyunuzu asla unutmayın.

Peki bu trendeki vagonlar ne anlama geliyor? Açıklıyoruz.

Pulman: Her trende olan koltuklu, normal vagondur. Kısa süreli seyahatler için uygundur.

Örtülü kuşetli: Dört kişilik koltukların bulunduğu bu vagondaki koltuklar, yatağa dönüşebiliyor. TCDD tarafından verilen temiz çarşafı serdikten sonra, rahatça uyuyabilirsiniz.

Yataklı: Evet, yataklı vagonlar. O muhteşem fotoğrafların çekildiği vagon tipi. Biri altta, diğeri üstte olan iki adet yatak, mini buzdolabı, priz, masa ve lavabonun bulunduğu yataklı vagonda, ev konforunda seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yemekli: Fiyatların uygun olduğu, dört kişilik masalardan oluşan  bu vagonda, yine kısa mesafeler için  uygun bir vagon çeşididir.

Ankara’dan bindiğiniz trende toplam altmış istasyon göreceksiniz: Irmak, Yahşihan, Kırıkkale, Balışıh, Çerikli, Sekili, Yerköy, Caferli, Şefaatli, Sarıkent, Karasenir, Kanlıca, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköprü, Kayseri, Sarıoğlan, Karaözü, Yeniçubuk, İhsanlı, Şarkışla, Hanlı, Gözmen, Bedirli, Kalın, Yapı, Sivas, Taşlıdere, Bostankaya, Yenikangal, Çetinkaya, Demiriz, Akçamağara, Akgedik, Hekimhan, Malatya, Battalgazi, Fırat, Kuşsarayı, Pınarlı, Baskil, Şefkat, Yolçatı, Elazığ, Yurt, Çağlar, Muratbağı, Palu, Beyhan, Ekerek, Suveren, Genç, Turna, Nurik, Solhan, Kale, Muş, Sıcaksu, Rahova ve Tatvan.

Yorum yapmak için giriş yapınız.