29/06/2024
  1. Anasayfa
  2. Müze Kart Fiyatına Zam Yok!

Müze Kart Fiyatına Zam Yok!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Müzekart adı verilen bir kart, bakanlığa bağlı 350'den fazla müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlamaktadır. Bu kart sayesinde, Türkiye'deki birçok kültürel ve tarihi mekana kolayca erişim sağlanmaktadır.

Geçen yıl 60 TL olan Müzekart ücreti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla bu yıl da 60 TL olarak sabitlenmiştir. 1 Ağustos tarihinden itibaren bu yerleri ziyaret etmek isteyenlerin, ziyaretleri için Müzekart sahibi olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı sahibi olmayan yabancı uyrukluların bu tarihten itibaren geçerli olmak üzere müze ve ören yerlerine giriş bilet fiyatları da güncellenecek.

Müzekart haricinde, Türkiye Müzeleri Mobil uygulaması üzerinden dijital olarak temin edilebilen Müzekart ile birlikte müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkı da verilmektedir.

Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 18 yaş ve altındaki gençler ve çocuklar, bu yaş grubundaki öğrenci gruplarına refakat eden öğretmenler, 65 yaş ve üstü vatandaşlar, gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları, engelliler ve bir refakatçisi, er ve erbaşlar ile ICOM, ICOMOS ve UNESCO kartı sahipleri, müze ve ören yerlerinden ücretsiz yararlanabilmektedir.

Bunun yanı sıra, basın kimlik kartı sahipleri, seyahat acentesi sahipleri veya sorumlu müdürleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı kokardına haiz profesyonel turist rehberleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı personeli ve emeklileri ile refakatindeki eş ve çocukları, 0-12 yaş arası yabancı uyruklu çocuklar ile Hayatboyu Öğrenme Programı çerçevesinde Comenius Okul Ortaklıkları ile Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamındaki öğrenci grupları da müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkına sahiptir

Yorum yapmak için giriş yapınız.